Categories
Uncategorized

Danmark vant guttas junior rundbane : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Danmark vant guttas junior rundbane
Danske Simon Andreassen var overlegen når guttene i klasse menn junior kjempet over verdensmestertittelen.

Av: Eirik Knutsen og Jens Friberg

Med over 40 sekunders ledelse allerede på første runde, var det bare tekniske problemer som kunne sette den danske mesteren ut av spill.
18-åringen levde opp til forventingene og hadde så god tid på oppløpet at han brukte muligheten til å motta nasjonalflagget og hyllesten fra publikum på vei til målstreken.

– Jeg følte presset
Med flere seiere i verdenscupen og seier i både BMC Racing Cup og Coupe de France var det knyttet store spenning til dansken.

– Jeg visste godt at jeg var favoritt og det er klart at jeg var nervøs. Men jeg har følt meg i god form lenge og hadde tro på meg selv, så når jeg fikk luke opp den første bakken ble jeg veldig lettet, forteller en fornøyd 18-åring.
Den overlegne dansken legger ikke sjul på hva taktikken hans var. Full gass fra start og høyest mulig tempo på de to første rundene (totalt fem), skulle gi de nødvendige sekundene Andreassen trengte for å kunne å ta seg til mål på bedagelig vis.

– Jeg ville ha størst mulig luke, raskest mulig
Men tiden Andreassen raskt la mellom seg og konkurrente var ikke bare overraskende, men også nødvendig.

– På vei ut på siste runde punkterte jeg, og jeg fikk sekunderinger om at jeg tapte mye tid. På det meste hadde jeg nesten tre minutter. Når jeg passerte målstreken var tidsrommet senket til 37 sekunder.
Overrasket seg selv
Sølvmedaljen ble kapret av colombianske Egan Bernal, som ikke bare overrasket publikum med sin sterke prestasjon, men også seg selv.

– Jeg hadde aldri sett for meg dette. Jeg kom hit med forhåpninger om å ta en topp 20 plassering, kanskje topp 15. Men dette er over all forventning, og jeg har aldri opplevd lignende sier en smørblid Bernal.
Skyldte på setet
Det var ikke bare Simon Andreassen det var knyttet stor spenning til. Tyske Luca Schwarzbauer har på lik linje med den dansken verdensmesteren levert gode resultater gjennom hele sesongen.
Schwarzbauer kan dog ikke smykke seg med like mange seiere da øverste trinn på pallen stort sett har vært farget rødt og hvitt. Dette skulle derfor være mesterskapet Schwarzbauer endelig skulle ta steget opp på pallen og få sin revansj.

– Akkurat nå er jeg ikke særlig fornøyd. Jeg fikk en dårlig start og havnet et stykke bak Simon ved første passering. Etterhvert begynte jeg også å få store smerter i korsryggen. Det visste seg at setet mitt var stilt for høyt, sier en skuffet Schwarzbauer.
Tyskeren valgte å stoppe i den tekniske sonen og fikk rettet opp i problemene.

– Etter stoppet tok jeg raskt plasseringer, og med en rask utforkjøring i den siste bakken, var medalje innenfor rekkevidde, sier Schwarzbauer og innrømmer at han trolig kommer til å være fornøyd når skuffelsen over tapet av gullet har lagt seg
Beste nordmann ble regjerende norgesmester på distansen, Eirik Nordsæter Resell. Han endte til slutt på en sterk 13.plass.