Categories
Uncategorized

Fall spolerte topp 10 for trønderen : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Fall spolerte topp 10 for trønderen
Erik Nordsæter Resell syklet torsdag formiddag inn til en 13. plass i juniorklassen på rundbane under sitt første verdensmesterskap i terrengsykling på Hafjell.
Tekst: Camilla Skanke

Dagens taktikk var å legge seg et stykke bak i feltet for så å klatre seg oppover. Til å begynne med gikk det ikke helt som planlagt da forbikjøring ble problematisk.

– Jeg startet som nr 61, så jeg hadde en lang kø foran meg. Det gjorde at det var umulig å sykle forbi de foran som sperret løypa.

Det så dermed ut til at Erik kom til å prege bakerste del av feltet i store deler av løpet idet nesten 40 ryttere passerer før han tar fatt på runde to. Underveis ble feltet mer spredt, og trønderen kunne begynne klatringa. Det så ut til å fungere optimalt da han nå kjørte inn som den 13. rytteren over siste rundeplassering.

Under løpet fikk journalistene beskjed fra landslagstrener Eddy Knudsen Storsæter, at Resell nå er kun to sekunder bak en eventuell 8. plass.

– Ja, dette er innafor! Nå beholder jeg forhåpentligvis jobben, smilte han stort.

Stemningen i bakkene på Hafjell steg da rytterne hadde 1000 meter igjen til mål. Erik Resell så ut til å ha krefter igjen, da siste del av løypa gjenstod. Dessverre falt han, og målsettingen om en topp ti gikk opp i røyk.

– Det var sykt bittert å falle på sisterunden. Jeg lå riktig plassert hele veien, og trodde jeg skulle klare å ta åttendeplassen. Da jeg falt mistet jeg både tid og fart som gjorde at de ekstra kreftene raskt ble brukt opp.

Likevel møtte vi en blid trønder som er strålende fornøyd med dagens innsats i VM på hjemmebane. For en 17-åring som aldri har deltatt i et VM før, er nok dette starten på et videre sykkeleventyr.

– Det var utrolig gøy å sykle i dag, sett bort i fra fallet. VM på hjemmebane har vært et langsiktig mål for meg, og med en slik plassering og mye kjentfolk ga dette definitivt mersmak og inspirasjon til å fortsette, avslutter det unge sykkeltalentet.