Categories
Uncategorized

Flittige frivillige : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Flittige frivillige
Steiner er plassert, klosser er malt, og gjerder er satt opp. Takket være funksjonærer og frivillige er Strandtorget klart for trial.

Av: Helena Walle og Frid Osen

– Jeg hadde min første dag her i går. Hele gårsdagen gikk med på å male store betongklosser, sette opp gjerder og gjøre området klart, forteller Roy Røtvold.

Han er en lokal mann som jobber frivillig som funksjonær for å få i gang arrangementet. De fleste som jobber frivillig er fra Lillehammer og omegn. Det er også noe engasjement fra høyskoler, noen av dem fra andre steder i Norge. Røtvold forteller at ca. 25 stk var skrevet på listen over frivillige på Strandtorget. Han jobber lange vakter og skal være på Strandtorget helt til siste finalen, som er på lørdag.

Det er ikke første gang Røtvold jobber som frivillig for VM i terrengsykkel. Dette er tredje året han er med, men tidligere har han jobbet i Hafjell. Opplegget på Strandtorget er nemlig helt nytt i år. I fjord var han sheriff, det vil si at han hentet inn folk til dopingprøver. Han syns det er kjekt å få følge med litt mer på syklistene i år. Men han er også innstilt på at det vil bli mer tid til titting noen dager, enn andre.

– Det er kjekt å gjøre noe nytt. Jeg kjenner ikke idretten men får fulgt med litt innimellom, sier han.

Røtvold hadde riktignok sin første dag på Strandtorget i går, men forberedelsene har pågått lenge. Allerede for 14 dager siden, så Røtvold at store steiner ble plassert på plenen utenfor Strandtorget.

– Jeg skjønte ikke hva det var. Trodde kanskje det var en utstilling eller noe, ler han.

Ane Olstad Grasbakken (25) og Lalo Peshawa (23) fra Høyskolen i Lillehammer, jobber også som frivillige på Strandtorget. De er blitt hyret inn for storskjermproduksjon av UCI. De er totalt 25 studenter fra Høyskolen i Lillehammer som er med på storskjermproduksjonen. Studentene kom på mandag og skal være til og med lørdag. De synes det er veldig kult å jobbe under VM ettersom de får fulgt med på konkurransen, og jobbet med speakeren. De håper også på å få sett noen av øvelsene i Hafjell.

Foto: Frid Osen