Categories
Uncategorized

Frankrike vant lagstafetten : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Frankrike vant lagstafetten
Av: Karl Erik Andresen
Verdensmestere!

Årets vinnere ble Frankrike (52.02min), representert av Jordan Sarrou, Hugo Pigeon, Pauline Ferrand-Prevot og Maxime Marotte.

Andre plass ble Sveits (52.47min), Andri Frichknecht, Filippo Colombo, Jolanda Neff og Nino Schurter.

Tredje plass ble Tsjekkia (52.57), Krystof Bogar, Jan Rajchart, Katerina Nash og Max Wiklund-Hellstadius.

Løpsutvikling

Forhåndsfavoritten Italia punkterte på første runde, og havnet altfor langt bak til å kunne kjempe om medalje resten av løpet. Det ble veldig tydelig i løpet av konkurransen at de mest rutinerte lagene hadde en taktikk som gikk ut på å spare de sterkeste rytterne til slutt.

Frankrike som var en av favorittene klarte å holde seg blant de første fem hele løpet, til Maxime Marotte tok ankeretappen og parkerte alle andre før han kom i mål hele 45 sekunder før nestemann.

De tre raskeste på den avgjørende etappen fullførte alle sammen sin runde på den sterke tiden 12.06, noe som tyder på at vi vil få en jevn og spennende konkurranse til helgen.

Ankermennene til Sveits (Nino Schurter) og Tsjekkia (Jaroslav Kulhavy) som er blant de store favorittene til rundbane konkurransen avgjorde nesten helt på egen hånd og klatret fra henholdsvis 6 og 7 plass til pallen iløpet av den siste etappen.

Pressekonferanse

Frankrikes Maxime Marotte åpnet pressekonferansen og fortalte at han var veldig redd for å punktere.

– Jeg tenkte veldig mye på å ikke skade sykkelen eller punktere, jeg så mange andre av rytterne slite litt i de steinete partiene i løypa. På treningen punkterte jeg to ganger, og jeg følte jeg måtte være litt forsiktig under løpet.

Laget ga han et godt utgangspunkt og han følte at han kunne kontrollere inn og fokusere på å kjøre teknisk riktig og trygt.

Sveits’ ankermann Nino Schurter roste sitt unge lag, og de hadde klare ambisjoner om å vinne til tross for manglende erfaring.

– Nå har vi 106 medaljer innen terrengsykling, og vi skal absolutt prøve å få flere.

Han bekrefter også at valget av taktikk var avgjørende, og det kommer nok til å bli en trend at man åpner og avslutter med sine sterkeste ryttere.

Katareina Nash fra Tsjekkia var ikke overrasket over at de endte på pallen.

– Vi har et sterkt lag på papiret og vi hadde en klar plan om hvordan vi skulle få resultater. Kjør hardt, var mottoet vårt på lagmøtet tidligere idag.