Categories
Uncategorized

Gir alt for å støtte Ingrid : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Gir alt for å støtte Ingrid
Ingrid Bøe Jacobsen er Norges største medaljehåp på sprinten, og hun får massiv støtte hjemmefra.
Av: Jens Friberg

– Vi må finne den plasseringa der vi får heiet mest på Ingrid, spesielt i de tøffe partiene, sier Mona Bergseth. Hun er en av mange blant familiemedlemmer og venner som har tatt fri for å være på Maihaugen.

De går gjennom lange diskusjoner før de finner et passende sted å slå leir, og finner en plass der de kan både oppbevare sakene og heie på henne lenge.

– Her kan vi både heie på henne i et vanskelig parti, samtidig som vi ser avslutningen på storskjerm, sier Mona med et smil.

Rundt tjue ankom i timene før start, men de venter at enda flere vil komme for å støtte Haldens store medaljehåp. Både små og store hadde funnet tid til å ta turen nordover.

– Må ikke bli skadet

Selv om mange håper at Bøe Jacobsen kan være med helt til finalen, er det for mamma Toril Bøe ingen tvil om hva som er mest viktig:

– Jeg håper hun gjør det bra og unner henne alt godt, men det viktigste er at hun ikke blir skadet, sier Bøe. Hun og mannen Knut Jacobsen skal være i Lillehammer hele uken, for å støtte Ingrid både på Maihaugen og Hafjell.

I tillegg har alle de oppmøtte fått trykket en egen, hvit skjorte med «Team Ingrid» skrevet over brystet.

– Hun vet at vi kommer, men skjortene vet hun ingenting om, sier Toril Bøe fornøyd.

Vanskelig løype

Pappa Jacobsen har stor tro på unge Ingrid, og er meget fornøyd med hennes to pallplasseringer denne sesongen. Men han er litt bekymret for løypen de skal kjøre.

– Det er veldig trangt om plassene og oppløpet er litt kort. Starten blir veldig viktig, og der har Ingrid sviktet litt denne sesongen, kommenterer han.

Han understreker en kjensgjerning innen sprinten, at det er små marginer i en trang og tøff løype. Men en plass i finalen er ikke utenfor rekkevidde, skal vi tro pappa Jacobsen.