Categories
Uncategorized

Gullgutten fra Sandnes : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Gullgutten fra Sandnes
Sebastian Kartfjord (27) er blant de norske medaljekandidatene under årets VM.

Av: Juliann Louise Larsen og Marie Skarpaas Karlsen

Etter overgangen fra BMX til terreng i 2012 har han ved flere anledninger vist at han har egenskapene som trengs innenfor sporten. Frem mot VM har han forberedt seg til dagens sprint (XCE), hvor han kom inn på plass nummer 32 i prologen og dermed er videre. Da vi traff han, virket han avslappet rundt dagens ritt.

– Jeg var litt syk forrige uke, men håper det ikke slår helt ut. Jeg har prøvd å forberede meg så godt som mulig, sier Kartfjord.

– Hvilke forventninger har du til egen plassering under VM?

– Jeg håper selvsagt på å prestere og prege resultatene, jeg satser jo på en god plassering til slutt. Det er veldig kjekt å konkurrere på hjemmebane, sier han.

Også Eddy Knutsen Storsæter, landlagssjef for terrengsykling, har store forhåpninger til Kartfjord:

— “Sebbi” har ekstrem kapasitet på akselerasjon og manøvrering i felt. Dette er ferdigheter som passer meget godt i sprint (XCE). Han ble vår beste utøver i WC Hafjell i fjor, samt at han ble norgesmester i sprint i sommer. Sebbi er en utøver som med maks uttelling kan overraske hele verdenseliten, sa han i en pressemelding i forkant av mesterskapet.

Det blir ikke flere internasjonale ritt for han denne sesongen, men planlegger å finne frem enduro og cyclocross til høsten.