Categories
Uncategorized

Håper på internasjonalt gjennombrudd : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Håper på internasjonalt gjennombrudd
Regjerende norgesmester Erik Nordsæter Resell stiller i dag til start i juniorklassen i rundbanerittet under VM på Hafjell. Det kan bli hans store internasjonale gjennombrudd.

Tekst: Camilla Skanke

Etter et slående resultat med gull i årets NM, seiler trønderen opp til Norges favorittstempel når han i dag skal konkurrere i rundbane i VM på hjemmebane.

– Dette er mitt første VM, og da er det ekstra kult at det skjer her i Norge, forteller Resell.

Den ferske norgesmesteren merker presset av å kjøre på hjemmebane, og legger ikke skjul på at han er nervøs før dagens ritt. Han skal tross alt kjøre mot verdens beste terrengsyklister.

– Det blir tøft å konkurrere på internasjonalt nivå, hvor jeg kan måle formen mot de beste. Nivået er utrolig høyt, så jeg tror det kan bli hardt.

Taktikken er å starte litt bak i feltet, før han tar igjen rytterne en etter en. Selv tror en sjenert Erik ikke på en konkret plassering, men mener den typiske norske løypa passer ham godt.

– Eneste jeg håper på er at jeg har nok med krefter hele veien. Løypa er ganske kul og teknisk krevende, noe jeg tror er en fordel for meg.

Gårsdagens norske prestasjon stod til en 12. plass på stafetten i rundbane, hvor Resell innfridde forventningene til landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter, som tror Erik har gode sjanser under dagens løp.

– Erik kjørte en sterk andreetappe igår, og var med på å heve lagets avsluttende plassering betraktelig. Han har jobbet iherdig mot VM, og er en seriøs utøver som kan gjøre det sterkt her på hjemmebane, sier landslagssjefen.