Categories
Uncategorized

Kronprinsen imponerte på Hafjell : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Kronprinsen imponerte på Hafjell
Til tross for at skoene ikke var optimale, imponerte H.K.H Kronprins Haakon stort da han kjørte deler av VM-løypen for rundbane på Hafjell i dag.

Av: Emilie Gundersen og Anders Ødegården

På ryggen var det trykket «Go beyond, create tomorrow». Jakken kronprisen var kledd i prydet slagordet til Ungdoms-OL som holdes på Lillehammer i 2016.
I møte med VM i terrengsykling var Kronprinsen kledd i vaskede jeans og joggesko, klar for en aktiv dag.

Velkomstkomité
Kronprins Haakon ankom terrengområdet på Hafjell rundt klokka 12. Han ble tatt i mot av ordfører Mari Botterud, fungerende politimester Olav Sørby, assisterende fylkesmann Sigurd Tremoen, president i Norges Cykleforbund Harald Tidemann Hansen og leder for MTB Norway Event AS Kjell Tore Bjørnhaug. De var i godt selskap; mange skolebarn fra Øyer hadde også stilt opp for å ønske kronprinsen velkommen.

– Hvordan har dere det i dag, spurte kronprinsen og hilste på barna, som hadde tatt med seg norske flagg og sang nasjonalsangen for anledningen.

– Det var hyggelig å hilse på deg også, svarte en av skoleguttene, før Haakon forsvant til garderobene for å kle seg i landslagsdrakten.

For små sko
Kronprinsen syklet deler av den offisielle VM-løypa for rundbane sammen med Silje Katrine Holmsen og Rune Høydal, styremedlem i Norges Cykleforbund, denne fredagen. Pedalskoene som var lagt frem til kronprinsen var for små, så han valgte å sykle med sine egne joggesko.

– Det er tyngre å sykle slike baner med joggesko, sier Harald Tiedemann Larsen, president i Norges Cykkelforbund. Han påpeker at det hadde vært en absolutt fordel for kronprinsen om han hadde hatt klikkpedalsko.
Larsen kunne fortelle at Kronprinsen, til tross for skoutfordringer, så frem til å prøve løypa, og at han var glad for å være tilstede på Hafjell.

Fin gjennomføring
Kronprinsen holdt godt tempo gjennom hele løypa, mellom Holmsen og Høydal. Naturligvis andpusten, men i god form.
Stemningen og spenningen steg frem mot målstreken, og alle undret seg over om kronprinsen ville tørre den siste kneiken på rundbanen. Det gjorde han ikke, og valgte å ta det med ro ned det siste, bratte partiet, før han suste i mål. En flott gjeng voksne og barn heiet en andpusten kronprins i mål.

Etter endt løp kunne kronprinsen meddele at det var moro å være med, til tross for at han måtte gå deler av de tøffe partiene.
– Det var en bra løype, presiserte kronprinsen, som innrømte at den mest utfordrende delen var nedoverbakene.

Kronprinsen innrømmet for publikum at han ikke sykler så mye, og presiserte sin beundring for utøverne i sporten.