Categories
Uncategorized

Nederland og Sveits til topp i U23 rundbane : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Nederland og Sveits til topp i U23 rundbane
Årets vinner på herresiden i U23 rundbane ble den nederlandske forhåndsfavoritten Michiel van der Heijden. Franske Jordan Sarrou kom i mål på andre plass, mens Amerikanske Howard Grotts tok den siste pallplassen.

Av Anders Ødegården og Karl Erik Andresen
På kvinnesiden var det sveitsiske Jolanda Neff som tok gullet. Franske Margot Moschetti tok andre plassen og Linda Indergand sørget for den andre sveitsiske medaljen idag med sin tredjeplass.

Valg av sykkel var avgjørende

Howard Grotts, bronsevinneren fra USA, følte han fikk en dårlig start, men at han var solid i klatrepartiene noe som igjen var en viktig del for å ta innpå forspranget til de andre rytterne. På siste runde ga han alt for å ta bronsemedaljen.

– Jeg er en elendig starter, men det vet jeg. Derfor hadde jeg en plan om å kjøre jevnt og hardt for å ta igjen én løper om gangen. Da jeg begynte på siste runde så jeg at jeg hadde en sjanse på tredje plassen, og da ga jeg alt.

Den franske sølvvinneren, Jordan Sarrou, var litt skuffet. Han hadde en punktering på den tredje runden i tillegg til det slet han med en vond rygg omtrent hele løpet, men til tross for så mange problemer var han veldig glad for å få en medalje i dag.

– Jeg fikk vondt i ryggen allerede etter første runde og kjente på det gjennom resten av løpet. På tredje runde punkterte jeg så jeg er veldig glad for å kunne sikre meg en medalje i dag.

Forhåndsfavoritten, Michiel van der Heijden, hadde en klar plan om å starte hardt for å etablere seg i fronten og holde seg der resten av løpet.

– Jeg er veldig glad for å vinne her i dag, det var et vanskelig og tøft løp. De siste to rundene var rett og slett vonde. Etter en sterk tredjeplass her i fjor gledet jeg meg veldig til å kjøre igjen i dag. Det smakte ekstra godt at det ble en seier.

Vinneren var veldig sikker på sitt valg av sykkel. Selv om mange av de andre konkurrentene gikk for en fulldempet sykkel valgte van der Heijden å holde seg til sin klassiske hardtail. Dette følte han at var en avgjørende faktor i klatrepartiene der han også vant mest tid i forhold til sine konkurrenter.

Forhåndsfavoritten Samuel Gaze fra New Zealand startet i et forrykende tempo, men måtte bryte da han i tredje runde var uheldig og krasjet etter et parti med mange steiner.

To forhåndsfavoritter krasjet sammen

Jolanda Neff (Sveits) og Pauline Ferrand-Prevot (Frankrike) krasjet med hverandre i tredje runde. Neff var raskt oppe på sykkelen mens Prevot slet med å få kjedet på plass igjen. Dette var siste gang Neff så at hun hadde noen reell konkurranse. Resten av løpet økte hun forspranget og tok en overbevisende seier, hele 1.47 minutter foran andre plassen.

Tredjeplassen var også sveitsisk. Linda Indergand var overrasket over sin tredjeplass, men var ekstremt fornøyd med resultatet.

– Margot er en mye bedre klatrer enn meg og jeg hadde ikke sjans til å ta henne. En tredjeplass er noe jeg er både overrasket og glad for.

Franske Margot Moschetti som tok sølv var selv lettet over sin andre plass. Hun følte at Linda var mye raskere i utforbakkene og var derfor nervøs for at hun skulle bli tatt igjen. På mållinjen var det kun seks sekunder som skilte de to fra hverandre.

– Jeg er overrasket over å få sølv. Mitt mål for løpet var å få en tredje plass ettersom både Pauline og Jolanda er så sterke ryttere. Jeg er kjempeglad for denne medaljen.

Så langt har Jolanda denne uka tatt to gull. Men den største opplevelsen i dag var å få møte kronprinsen.

– Jeg elsker å være i Norge, og det var veldig gøy å kunne møte Kronprinsen. Han virket så folkelig og det var vanskelig å tro at det er han som er prinsen.

Beste nordmann på herresiden var Sondre Kristiansen som tok en 13. plass. Mens Ingrid Bø Jacobsen var beste norske på kvinnesiden, hun endte på en 33. plass.