Categories
Uncategorized

Nino Schurter har los på VM-tittelen : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Nino Schurter har los på VM-tittelen
Nino Schurter har vært i strålende form denne sesongen, og er storfavoritt til å tangere rekorden til tidenes beste terrengsyklist. Det tar han med knusende ro.

Av: Eirik Knutsen og Jens Friberg

– Vil dere ha en kaffe?

Nino Schurter er på Hafjell for å forsvare sin tredje verdensmestertittel, men tar seg god tid og virker ikke å la seg påvirke av presset. Med seier på lørdag har Schurter muligheten til å tangere Julien Absalons VM-rekord. Franskmannen står med fire VM-titler, og Schurter står foreløpig bokført med tre.

En god sesong
Den sveitsiske verdenstjernen er veldig fornøyd med sesongen. Han har vunnet fire verdenscupritt, men til tross for det glapp sammenlagtseieren til slutt.

– Jeg er revansjelysten og har lyst til å forsvare VM-tittelen min. Det var en stor skuffelse at seieren i verdenscupen glapp, kommenterer han.

Han skryter også av vertsbyen Lillehammer og har ikke annet enn positive ord om løypen han skal konkurrere i.

– I fjor var ikke banen så bra, men nå har de gjort noen gode forbedringer. Nå er den både teknisk og fysisk utfordrende, og det passer meg veldig bra.

Schurters favorittgren er uten tvil rundbane, og den konkurransen går av stabelen på lørdag. Likevel har han allerede rukket å plukke opp edelt metall.

Medaljesjansene
Stafetten er av mange eliteutøverne nedprioritert til fordel for de individuelle rittene. Men Nino Schurter så sitt snitt til å ta medalje.

– Det sveitsiske laget er veldig ungt, men samtidig veldig bra. Vi har den beste rytteren på kvinnesiden, samtidig som at juniorene våre holder et utrolig høyt nivå, sier han.

Sveitserne var et stykke bak da Schurter satt ut på sin ankeretappe, men etter en mesterlig innsats var det kun franskmennene som var bedre. Og det er ikke bare på stafetten Schurter får fransk konkurranse. Den mestvinnende rytter på herresiden, Julien Absalon, er Schurters største konkurrent. Nettopp Absalon snøt sveitseren for verdenscupseieren, men det har ikke påvirket forholdet dem imellom.

– Julien er en stor idrettsutøver, og er min aller største rival. Samtidig er jeg veldig glad i konkurrere mot han, for han er tross alt rangert verdens beste terrengsyklist, skryter Schurter.

– Noe som mangler
Premieskapet til den 28 år gamle sveitseren inneholder det meste, men det er likevel en milepæl som mangler.

– I OL har jeg bronse fra Beijing og sølv fra London. Da sier det seg selv at det er noe viktig jeg lengter etter.

Neste sjanse for Schurter er OL i Rio de Janeiro, og han legger ikke skjul på at det er det store målet frem mot 2016. I mellomtiden skal han delta i den første europeiske olympiaden, som arrangeres i Baku neste sommer.