Categories
Uncategorized

Rundbane U23 : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Rundbane U23
I dag kåres verdens beste rundbane syklister i herre og dame klassen U23. Klokken 13.00 starter 49 kvinner på den 3,2km lange løypa der de sykler 5 runder før en verdensmester kåres.
Av: Karl Erik Andresen
Rytterne som blir mest spennende å følge med på, blir nok den regjerende verdensmesteren fra Sveits Jolanda Neff. Også den svenske favoritten Jenny Rissveds og den nye sykkelkometen fra Frankrike, Pauline Ferrand-Prevot blir spennende å få med seg.

Tre norske jenter stiller til start. Høyest forventninger er det til Ingrid Bøe Jacobsen, som kom på en 3 plass under åpningsrittet på Maihaugen, tirsdag. Henriette Elvrum Handal og Sylvi Sommer stiller også til start.

En spennende utvikling blant herrene

Det er stor spenning knyttet opp til herrenes løp som går klokken 15.30 idag. Der stiller 99 løpere til start, og de sykler 6 runder før det kåres en mester. Det blir ekstra spennende å se valget av sykkel, da mange løpere har valgt å bruke en fulldempet sykkel i steden for en klassisk hardtail type sykkel som kun har dempere på framhjulet.

På grunn av den steinete og grove løypa er det forventet at de aller fleste herrene velger slike sykler. Om dette blir utslagsgivende for den kommende mesteren får vi vite senere i dag.