Categories
Uncategorized

Artikler på norsk : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Skal prestere
Men Marit Sveen og Anna Gabrielsen syntes det er viktig å huske å ha det gøy også.

Av: Juliann Louise Larsen

Det er to norske jenter som deltar i dagens rundbanekonkurranse på Hafjell. Venninnene Marit Sveen(18) og Anna Gabrielsen(17) tok begge medaljer i terrengøvelser under NM i fjor og har trent hardt opp mot verdensmesterskapet.

– Jeg har trent en del hardere økter, og den siste uken har jeg slappet av og samlet overskudd, sier Gabrielsen en time før dagens ritt.

– Man prøver å toppe formen før et stort ritt som dette, tilføyer Sveen.

Begge har vært syke i forkant av konkurransen, men føler seg klare til dagens øvelse. De er usikre på nivået på de andre rytterne, men håper å komme blant de 20 beste. Å sykle i landslagsdrakt i Norge syntes de er ekstra stas.

– Nå er det bare Mari og jeg som sykler her, så vi håper på godt oppmøte blant publikum som vil heie på oss underveis, sier Gabrielsen.

Dette er deres første store internasjonale ritt hvor det er over dobbelt så mange som konkurrerer sammenlignet med hva jentene er vant til.

Sveen, som tok sølvmedalje under junior-NM i fjor, leder for øyeblikket Norges Cupen med 60 poeng, og må vinne neste ritt i cupen for å beholde plasseringen.

– Det er tøff konkurranse mot Meda Petrusauskaite som ligger rett bak meg. Jeg tror jeg leder fordi hun ikke deltok en gang. Så det skal litt til, men hadde vært veldig gøy, sier Sveen.

I dag skal de konkurrere mot verdens beste jenter på sin alder.

– Jeg håper bare vi ikke blir kjørt ifra med en gang, ler Gabrielsen.