Categories
Uncategorized

Stemningsrapport fra Strandtorget : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Stemningsrapport fra Strandtorget

For å få stemningsrapport rundt arrangementet gikk vi ned på Strandtorget og møtte publikum. I dag var dagen satt for Trials på Strandtorget.

Av: Frid Osen og Helena Walle

– Som dansker i Norge heier vi så klart på det danske landslaget. De er sterke og har fått til mye, sier Bjerke Jensen. Han har tatt turen til Strandtorget for å følge med på trials konkurransen sammen med sønnen sin. -Vi heier jo litt på Tyskland også, og Norge, siden vi bor her sier sønnen.

De synes det er utrolig bra at Lillehammer har fått VM i terrengsykling og er selv aktive innenfor sporten. -Vi har prøvd å få med oss det meste av øvelsene hittil, og det vil vi fortsette med. Vi var på Maihaugen i går og så på eliminator, og vi gleder oss veldig til øvelsene i helgen.

– På jobb har vi snakket om VM i lunsjen og vi synes det er veldig dumt at ikke det er mer folk som er å ser på og følger med, men satser på at det blir bedre jo nærmere helgen vi kommer.

Inne på Strandtorget finner vi Dean Compton fra New Zealand. Han er far til Jack Compton som skal konkurrere i Cross Country i morgen, torsdag 4. September.

Vi er utrolig spent på morgendagens konkurranse. -Jack har trent utrolig hardt, han er i god form, har høye ambisjoner og realistiske mål. De ankom Oslo den 29. august. Der hadde de 3 netter, før de dro til Lillehammer hvor de etter planen skal være i 7 netter. -Vi har vært å sett litt rundt. I går var vi på Maihaugen og så på The Eliminator. Vi var også i Hafjell og så på treningen der.

Når Jack har fullt program med trening tilbringer de tiden sin mye på trening, men i dag har de en fridag og ville sjekke ut kjøpesenteret.

– Etter VM skal jeg og min kone ha en ferie, først noen dager i Norge før vi reiser til Finland og deretter videre igjennom Europa.