Categories
Uncategorized

VM er i gang! : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

VM er i gang!
Endelig gikk startskuddet for VM i terrengsykkel i Lillehammer. I dag klokken 11.00 var lagledere og deltagere fra 49 nasjoner samlet i pressesenteret på Hafjell for lagledermøte.

Av: Frid Osen og Helena Walle

Leder for rundbane fra UCI, franske Thierry Nuninger, åpnet møtet med å ønske velkommen til verdensmesterskap på Hafjell. Entusiastiske lagledere og deltagere fylte rommet, og da møtet var satt var spenningen høy. Her ble det presentert løype, logistikk og regler. Doping kontrollør Bernardo Sanchez fra Spania informerte om regler for antidoping og hvordan kontroll vil foregå.

Selv om VM i terrengsykkel har flere deltagere fra flere land enn VM på ski i Oslo i 2011, har det fått lite mediedekning her i Norge. Det er derimot et stort internasjonalt arrangement, hvor det er ventet 1000 deltakere fra 49 nasjoner, og 300 akkrediterte pressefolk.

Norge har flere medaljehåp. En av disse er Gunn-Rita Dahle Flesjå (41), som har flere medaljer enn noen annen terrengsyklist i historien. Man kan følge live resultater på UCI sine nettsider: http://mtbworldchamps.com. På sosiale medier kan man følge #MTBworlds2014.

Åpningsseremoni finner sted på Maihaugen på Lillehammer klokken 19.00 i kveld. Nuninger presiserer at han ønsker at alle lagene deltar på seremonien.

Møtet ble avsluttet med et stort takk og lykke til!