Categories
Uncategorized

Stolt ordfører forventer folkefest : 2014 UCI MTB & Trials World Championships

Stolt ordfører forventer folkefest
Ordføreren i Lillehammer, Espen Granberg Johnsen, håper på store sportslige prestasjoner under VM i terrengsykling og at byen viser seg fra sin beste side.

Av: Bahare Viken og Jens Friberg

– Vi er stolte over at Lillehammer får dette kjempearrangementet. Både World Cup i 2012 og 2013 var en suksess, så VM i 2014 blir kronen på verket, mener en engasjert ordfører.

Lillehammer settes nok en gang på det internasjonale kartet, denne gang med et annet publikum. Johnsen forteller at Lillehammer er en by som er opptatt av arrangementer og opplevelser. Han er positivt overrasket over hvor bra forberedelsene og den første dagen har gått, og ser fram til mye mer i vente.

– Dette kommer til å bli en folkefest med mange tilskuere og deltakere, spår Johnsen.

Utfordringene under et slikt arrangement er å holde styr på logistikken til blant annet konkurrentene, arrangørene og internasjonale media. Ordføreren mener de er forberedt på å håndtere dette etter de tidligere arrangementene, mye takket være de frivillige som allerede har tilbakelagt hundrevis av dugnadstimer.

Positiv til bruken av Maihaugen

Med sine 200 gamle og nye bygninger ligger det mye historie på Maihaugen. Noen av de lokale er derfor kritiske til at Maihaugen blir brukt til et slikt arrangement. Det er første gang Maihaugen blir brukt på denne måten, og det mener ordføreren bare er positivt.

– Maihaugen er en god arena med fine rammer for å holde et slikt arrangement. Det er også en god måte å kombinere det historiske og kunstneriske med den mer moderne idretten. Det er fint å kunne vise fram noe av det største vi har i byen vår, sier Johnsen.

Ordføreren mener dette også er med på å synliggjøre Lillehammer-regionens kandidatur som støttespiller for en eventuell søknad fra Oslo om å arrangere OL i 2022.

– Det er viktig med slike store arrangementer for å vise at vi er en kompetent region som kan arrangere spektakulære folkefester og minneverdige konkurranser, forteller ordføreren.

Han har selv testet utfor, og tror det kommer til å bli den råeste konkurransen denne uken.

Kraftig avslutning på åpningsdagen

Ordføreren var til stede og holdt tale under åpningsseremonien på tirsdag. Under seremonien ble det lagt spesielt vekt på å hedre Annefleur Kalvenhaar på minneverdig vis.

– MTB-familien har for bare ti dager siden mistet et viktig medlem. Den meget talentfulle Annefleur Kalvenhaar skulle egentlig vært med oss her i dag.

Med disse ord satte åpningsseremoniens konferansier rammen for det som skulle bli en kraftfull minnemarkering til ære for Kalvenhaar.

You’ll never walk alone

Valget av minnesang falt på balladen «You’ll never walk alone», og den ble fremført av kraftstemmen til Torstein Sødal. Hele sekvensen var full av lidenskap og følelser, og var nærmest perfekt i sin gjennomføring. Det ble en spesiell stemning blant publikum, og alle fulgte nøye med i respekt for Kalvenhaar.

Hun skulle vært med i konkurransen på Maihaugen og det var nettopp i en sprintkonkurranse i Méribel hun ble den første utøveren som døde i et World Cup-arrangement. Annefleur Kalvenhaar ble bare 20 år gammel.

Vi sender våre dypeste kondolanser til hennes familie.

Talte på åpningen: Ordfører Espen Granlund Johnsen holdt tale under åpningsseremonien på tirsdag.
Foto: Bahare Viken

Minneverdig opptreden: Torstein Sødal (t.v.) gjorde en minneverdig opptreden med sangen “One moment in time” under markering av Annefleur Kalvenhaar.
Her fremføres avslutningsnummeret “We are the champions” med Torstein Sødal (f.v.), ordfører for Lillehammer Espen Granlund Johnsen og konferansier Pål Sjetne (t.h.).
Foto: Bahare Viken